Kommunetopper Nord-Trøndelag, ferdig

De to siste toppene i Nord-Trøndelag ble besøkt i slutten av september i år. Det ble en sommerlig tur til Hestkjøltoppen. To dager senere var full høststemning på Jetnamsklumpen, høyeste fjell i det som var Nord-Trøndelag fylke.

Nord-Trøndelag er langt fra bare skog og myrer, selv om det er mye av det. Her er mange fine fjellturer, både korte og enkle og endel som krever mer innsats. Øyensskavlen, Hårskallen og Vattafjellet er eksempler på enkle turer som belønnes med fin utsikt på toppen.

Ett favoritt turområde er Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark, her har jeg vært 5-6 ganger og forsøkt å komme til topps på de to kommunetoppene som er her, Skjækerhatten og Løysmundhatten sørtoppen både på barmark og ski, men det har blitt endel bomturer da værgudene ikke har vært på min side. Jeg har hatt Setertjønnhytta som base på alle unntatt siste turen. Det er en DNT hytte som ligger veldig fint til. Jeg kom meg tilslutt opp på Skjækerhatten fra Setertjønnhytta i tåke og sludd. I fjor høst gikk jeg tvers gjennom nasjonalparken, og da la jeg ruta innom toppen av Løysmundhatten, en tur som kan anbefales om du har noen dager til overs.

Andre høydepunkt i Nord-Trøndelag er Nonsfjellet, Storskarven og Fuglstadfjellet.

Oversikt over kommunetoppene i Nord-Trøndelag år 2000

Loading