Tips – sikring av båtpumpe

Etter at vi fikk packrafter tok det kort tid før vi så fordelen med en elektrisk pumpe. Med en sånn ladbar liten pumpe kan man pumpe opp en båt ca. 10 ganger før man trenger å lade. Det er med andre ord mer enn nok strøm til en rimelig lang tur. Vi har aldri klart og bruke den opp. Hvis så skjer er det bare å koble den til en powerbank eller et solcellepanel.

Utover å pumpe båt har vi brukt den til liggeunderlag og får å få fart i pinnebrenneren hvis det har vært vindstille. I det hele tatt kan den brukes til det meste som krever luft.

Imidlertid er det et kjent problem som kan skape irritasjon. Det at pumpen skrur seg på nedi sekken grunnet bevegelser som gjør at noe kommer borti knappen. Dette skjedde meg en gang når jeg var i ferd med å sjøsette båten. Da var det bare å montere av sekk og grave fram pumpen som lå i en vanntett pakkpose. Og så var det å finne ut av hvordan man skulle hindre gjentakelse.

Resultatet ble at jeg tok en kork fra en fløtekartong og limte den over strømbryteren. Nå skal det veldig mye til før den vil kunne slå seg på grunnet bevegelser i sekken. Problemet løst! 

Loading

Tags:,