Helsport Fjellheimen Pro 3 camp telt (2018) – våre erfaringer

Helsport Fjellheimen har over tid blitt et av Helsports mest solgte og populære telt. Inntil de flyttet produksjonen ble det produsert i 4 utgaver: Trek som var økonomiutgaven, Superlight, Pro som var en mer påkostet utgave samt Extrem som i praksis er et rent vintertelt med stormmatter og det hele.

Vi ønsket oss et telt som  var litt rommeligere en Lofoten, samt et telt som kunne brukes om vinteren, et telt som tålte en trøkk. I skjæringspunktet pris, vekt, pakkvolum og rommelighet pekte Fjellheimen Pro seg ut som en klar vinner. Da det er et populært telt, var det alltid flere slike telt å finne på bruktmarkedet. Det som var viktig for oss var å få et telt produsert i 2018, eller senere. Oppgraderingen fra 2018 var like høye stenger i tilknyttning til innerteltet, samt mer rettlinjet firkantet innertelt. I tillegg til å gi bedre plass inne har det blitt lettere å sette opp, uten å få kontakt mellom inner og yttertelt. Pro utgaven er dessuten laget i samme materiale som Extrem utgaven, slik at duken er skikkelig solid. 

Det spesielle med Fjellheimen er takhøyden. Vi har flere ganger snødd totalt ned inni teltet uten at vi har merket det på annen måte enn at det har blitt veldig stille. Vi har brukt det på flere ordentlige vinterturer så langt og er kjempefornøyd. I motsetning til Extremutgaven har det ikke stormmatter. Om det er nødvendig diskuteres flittig, og er i realiteten egentlig en smaksak. Så lenge teltet barduneres skikkelig spiller det ingen rolle så lenge man har laget en liten snøkant rundt teltet mot vinden.

Teltet har også blitt valgt på kortere turer der værutsiktene er dårlige. Rekker man å sette opp teltet før uværet kommer holder det seg tørt og fint inni teltet, selv om det høljer ned i dagesvis på utsiden. Under slike forhold er det spesielt kjekt med god takhøyde. Det gir god plass til å romstere rundt inni teltet, lage mat, spille kort, lese bok eller sitte i ytterteltet og reparere utstyr.   

Vårt største ankepunktet er fraværet av festepunkter for tørkesnorer i ytterteltet. Det er greit at ting kan henges til tørk andre steder enn inne i selve bodelen. Dette vurderer vi å få montert inn. Helsport skal være flinke slik. Det er bare å sende inn teltet og si hvordan du vil ha det, så syr de om og monterer det du vil.

Stangkanalene virker også noe trange. Spesielt den bakerste kan være litt plundrete å få tredd stangen inn i. Vi vet ikke om dette kun er et problem vi har på vårt telt. I alle fall er dette et unødig irritasjonsmoment å mase med, når været er rusket og alt man vil er å få opp teltet og komme seg inn så fort som mulig.

Litt trist er det at Helsport har fjernet Fjellheimen Pro utgavene fra sortimentet sitt. Om dette er for å fremme salget av Lofoten vites ikke. Uansett, som et firesessongs telt ville vi ha valgt Fjellheimen framfor Lofoten på grunn av takhøyde og bedre passform for enklere oppsett. Det er etter vår mening et bedre telt, selv om det mangler Lofotens frontåpning. Heldigvis vil man nok kunne finne Fjellheimen Pro på bruktmarkedet en god stund enda. Vi vil tro at de nok kan stige i pris da de ikke er å få tak i lengre.  

Hadde vi måttet klare oss med kun ett telt, ville vi nok beholdt dette. Teltet er omtrent som en Volvo eller en Schaefer hund, ikke best på noe, men god til det meste. Et godt allround telt.

Loading

Tags:,