Kommunetopper Rogaland

Solveig samler på kommunetopper og har allerede vært på de fleste kommunetoppene i landet, men enda er det noen som mangler. En kommunetopp er det høyeste punktet i hver kommune. Rogaland fylke hadde 27 kommuner i år 2000. Etter denne tid har det vært endel kommunesammenslåinger, men jeg samler etter lista fra år 2000 og bryr meg ikke om kommunesammenslåinger. Jeg har vært på de fleste toppene i Rogaland, men mangler fremdeles tre fine turer som jeg gleder meg til å få gått en gang om forhåpentligvis ikke altfor lenge. Den laveste kommunetoppen finner man i Rogaland, det er toppen av øya Eime i Kvitsøy kommune. Her må man få tak i båttransport for å komme til den. Det er en bitte liten øy og turen opp til toppen tar bare fem minutter. Andre veldig enkle topper som krever liten innsats er Araseto, Ullandshaugtårnet og Tinghaug. Det er mange flotte turer som kan anbefales, men de mest minnerike turene er nok foreløpig Vassdalseggi, Heiahornet og Solliknuden. Under har jeg laget liste over kommunetoppene i Rogaland med link til turrapport som er skrevet på nettstedet peakbook.org. Dette er ett veldig flott nettsted når en skal planlegge turer. Her er det ulike lister man kan samle på og man kan finne ruter opp til mange ulike fjell i hele norge og noen ellers i verden også. Min bruker der er sola19. De fleste turrapportene mine inneholder en beskrivelse av turen til kommunetoppen med bilder og gps spor.

Oversikt over kommunetoppene i Rogaland år 2000

Loading