Kommunetopper Møre og Romsdal

I år 2000 var det hele 36 kommunetopper i Møre og Romsdal, etter diverse kommunesammenslåinger er det pr dags dato 24 kommunetopper igjen. Jeg mangler fire av toppene på 2000 lista.

Innerbergsalen er høyeste øytopp i Sør-Norge, men er kjent for å være skikkelig flått magnet, så jeg gikk turen på barfrost i januar og så ikke snurten av flåttene. Kongsvollen og Blåtind er to relativt enkle topper som kan tas på samme tur. Vi var her i desember 2020 og hadde en flott opplevelse da vi fikk selskap av fire havørner som fløy over oss og lekte seg på isen like under toppen. To av toppene, Snota og Trollhetta, ligger i fjellområdet Trollheimen som ligger delvis i Trøndelag og delvis i Møre og Romsdal. Dette er to karakteristiske fjell som er lette å kjenne igjen, men med lang innmarsj. Fine enkle turer er Vardane, Frostatinden og Storhornet.

Under er ei liste med alle toppene a la år 2000 med link til peakbookrapport med beskrivelse, bilder og for de fleste gps spor.

Oversikt over kommunetoppene i Møre og Romsdal år 2000

Loading