Tenerife med bobil

Da vi var på La Palma måtte vi etter hvert finne oss en flyreise hjem, og da var det enklest og billigst å fly fra Tenerife. Tenerife har også mange høye fjell så vi ville ha noen netter der før retur til hjemlandet. Det viste seg at det var veldig lite overnattingsplasser i vår priskategori ledige, de få hotellrommene vi fant var det flere tusen kroner natta for. Men ett alternativ som dukket opp til en rimelig pris på Airbnb var bobil. Det var en mulighet vi ikke hadde tenkt på før, men når vi begynte å tenke på det virket det som en super løsning, bil og hjem i ett, akkurat som bilen vi har i Norge, bare litt mer luksus. I Airbnb bilen var det innlagt vann, kjøleskap og mye større plass enn i vår Caddy Maxi varebil.

Ett ungt tysk par vi traff på La Palma hadde leid bobil på Tenerife. De sa at det var enkelt å finne plasser å parkere for natten og anbefalte bobil på det sterkeste. Derfor ble det til at vi leide bobil. Den kunne hentes like ved flyplassen og så var det bare å kjøre avgårde.

Vi overnattet ved strender og på wilderness camping oppe i fjellet, alt etter hvilke turplaner vi hadde. Bobiler er tydeligvis populære for ihvertfall nede ved strendene var det massevis av bobiler parkert. Det finnes flere wilderness camper på Tenerife som er gratis å bruke. Der var det vann, benker, bord og grill/bålsteder. Noen er bare for telt, mens andre er for campingbiler også. En skal egentlig bestille plass på forhånd, og det gjorde vi på den første, men det kom ingen å kontrollerte, så på den neste dukket vi bare opp.

Vi var bare seks dager på Tenerife, men fikk gått flere fine turer, mer om de her:

Loading