Hummus – godt og proteinrikt vegansk pålegg

Siden en av oss er vegetarianer er det greit å ha noe proteinrikt pålegg å ha med på tur. Hummus egner seg godt på dagsturer eller på overnattingsturer når det ikke er for varmt, for det må lagres kjølig.

Jeg er veldig glad i å bruke hummus som pålegg på brødskiva, men det kan også brukes til middagsmat, feks i wraps. Jeg bruker en litt modifisert oppskrift fra boka Mer kål mindre jål av Per og Richard som drev det vegetariske spisestedet Persilleriet i Trondheim i sin tid. Hummus lages på 10 minutter og holder seg ca en uke i kjøleskap. Jeg pleier å fryse ned halvparten når jeg lager det.

Den mest eksotiske ingrediensen er nok tahini som er laget av semsamfrø og brukes mye i matlaging i Midtøsten. Den kan ihvertfall kjøpes på Meny, Coop Obs, Mega og diverse helsekostforretninger.

Ingredienser:

  • 5 dl hermetiske kikkerter
  • 1 dl vann/grønnsakskraft
  • 1 dl olivenolje
  • 1 sitronskive eller noen dråper sitronsaft
  • 2 ss tahini
  • Smak til med gurkemeie, salt, chillipulver, garam masala og spisskummen

Fremgangsmåte:

Hell væsken av kikertene og skyll i vann. Bland kikerter med vann/grønnsakskraft, olivenolje, sitron og krydder og bruk en stavmikser eller blender til det er en jevn masse. Tilsett tahini og bland den også inn. Da er det ferdig til å smøres på brødskiva eller på wrapsen, enjoy

Loading