Bjørnebrød – en kjempegod hjemmelaget energibar, perfekt på tur

Noe vi pleier å ha med på tur er Bjørnebrød. Dette er en hjemmelaget energibombe som holder seg godt og som smaker veldig godt. Jeg pleier å bake en langpanne og dele det opp og fryse ned klar til tur. Det finnes flere oppskrifter på nett, men dette her den jeg pleier å bruke. Man kan tilsette mye forskjellig i den alt etter hva man liker. Jeg pleier å ha rosiner og kutte opp tørket aprikos og ha i sammen med solsikkefrø. Jeg er ikke så nøye med målene på tørket frukt, og tar ofte mer enn det som står i oppskriften.

Ingredienser:

 • 500 g smør
 • 500 g brunt sukker
 • 500 g mørk sirup
 • 500 g havregryn
 • 450 g hvetemel
 • 2 ts kanel
 • 1 ts natron
 • 0,5 ts salt
 • 1 dl solsikkefrø
 • 200 g rosiner
 • 100 g annen tørket frukt/nøtter/frø
 • 2 egg

Fremgangsmåte:

Smelt sammen smør, brunt sukker og sirup i en kjele og kjøl ned til rom temperatur. Bland alle de tørre ingrediensene. Tilsett sukker og smør blandingen. Rør sammen eggene og tilsett til slutt. Kle en dyp langpanne med bakepapir og hell i den tykke røra. Stek på 150 grader i ca 40 minutter, jeg steker den ofte litt lengre. Den er ganske klissete når man tar den ut av ovnen. Før den blir kald deles den opp i passende biter. Etter at den er avkjølt, pakk inn bitene i plast og frys.

Loading