Boktips: Lars Myttings triologi om Heknefamilien

Det blir jo nødvendigvis noen lange transportetapper når man skal bevege seg fra nord til sør i landet vårt. Da vi har veldig forskjellig musikksmak, og nyhetskanalene stort sett er fylt med krig og elendighet, noe vi har valgt å distansere oss fra dette året, måtte vi finne på noe annet kjekt å  fordrive tiden med. Svaret ble lydbok.

Så langt har det blitt en del bøker mens vi har forflyttet oss. Noen greie, noen mindre bra, mens andre var virkelig bra. Ja, så bra at vi faktisk av og til har gledet oss til å komme ned til bilen for å fortsette med kjøring. Lars Mytting sine bøker er slik. Spesielt den siste trilogien hans om Heknefamilien som vi har lånt på appen Bookbites. Dette er en trilogi som i hovedsak følger en bygd og en familie gjennom tiden fra 1600 tallet og gjennom siste verdenskrig. Utover selve storyen i bøkene er det en skildring av både sosiale forhold og politisk klima, beskrevet på en måte som røper et grundig forarbeid av forfatteren.

Lars Mytting har en lett penn, men med et rikt språk og fengende vinklinger. I det hele tatt en fortellerevne som gjør bøkene hans fengslende selv om ikke alltid storyene er like gode og av og til kan bli litt langdryge før det blir framdrift i historien. At han leser bøkene sine selv gjør det hele til en riktig så trivelig opplevelse.

Trilogien Søsterklokkene, Hekneveven og Skråpånatta kan bare anbefales. Vi stanser nå ved alle stavkirker godt inspirert av Lars Mytting sine bøker.

Bookbites er bibliotekenes app for lån av lydbøker og e-bøker. Den er gratis å bruke, men en ulempe med den er at lånetiden er kun tre uker. Det kan også være ventetid på bøkene her og litt begrenset utvalg sammenlignet med de kommersielle lydbokappene. Lydbøker på CD fås enda kjøpt, spesielt hos Fretex og andre slike bruktsteder.

Loading

Tags: