Kommunetopper Telemark, ferdig

I oktober tok jeg ett soloraid i Telemark mens Bjørn var på jakttur på Vestlandet. Jeg manglet bare tre topper her. Siden værmeldingene var gode i Telemark og elendige på Vestlandet var det bare å ta bilen og kjøre over fjellet. Det ble tre flotte turer i klart høstvær til Sveinsheii, Føreheinutane og Brattefjell. Det var en fordel med barfrost på turene her, spesielt til Brattefjell. Det var nemlig endel våte myrer som måtte passeres og når vannet er frosset blir man ikke våt. Bakdelen er selvfølgelig at det kan bli litt glatt, men med brodder og forsiktig gange gikk det bra uten knall og fall.

Den høyeste i Telemark er den ikoniske Gaustadtoppen som veldig mange har besøkt. Dette var min første kommunetopp, lenge før jeg begynte å samle på de. Den er fin både om vinteren og sommer/høst og jeg har vært der både med ski på beina og på barmark. Men dette er ikke en topp for de som ønsker å nyte stillheten i fjellet, for her er det som regel folksomt. De siste årene har man også kunne ta heis nesten helt til topps. For å komme til høyeste punkt må det en liten ekstra innsats til i stor steinur. Turer jeg vil trekke frem fra Telemark er Bledalsrinden, Napuren, Nupsegga og Kvanfjølli, alle fine fjellturer med god utsikt fra toppen. Under er en liste over toppene i Telemark slik det var i år 2000 og med lenke til turrapportene jeg har skrevet på nettstedet peakbook for de turene jeg har vært på. Turrapportene inneholder beskrivelse av turen med bilder og de fleste har også gps track.

Oversikt over kommunetopper Telemark år 2000

Loading

One Comment