Tips – enkel beskyttelse av GPS skjermer

Flere ganger har jeg opplevd å få utlevert GPSer med så oppripede skjermer at det i praksis er umulig å bruke dem, spesielt i sollys.

Når man kjøper en mobiltelefon så kan man kjøpe med beskyttelsesfilm for skermen. Selv har jeg ofte unnlatt og ta av plasten som ligger på originalt. Enhetene har fungert bra i flere år med plasten på, selv om det av en eller annen grunn irriterer noen at man ikke fjerner slik plast eller prislapper som står på ting man kjøper.

Når det gjelder GPS, nødpeilesendere (inreach etc), er det ikke alltid mulig å få tak i beskyttelses film til skjermene. GPSer er i større grad enn mobiltelefoner, elektronikk som ikke er laget med innebygde feil som gjør at de til slutt bryter sammen. Det er derfor irriterende å få en GPS med uleselig skjerm, men hvor alt ellers virker slik det skal. Det er gjerne også mye god informasjon på dem, som ikke er tilgjengelig da man ikke kan se den.

Vær og vind samt gnissing i lommer mot alskens annet krims krams man stapper med seg på tur, er årsaken til at skjermene blir oppripet.

Ved å tape skjermene med enkel gjennomsiktig pakktape, oppnår man en rimelig grei beskyttelse av skjermen. Den er selvsagt ikke så bra som ferdigkjøpte skjermbeskyttere der dette fins, men er mer enn god nok til å gi en brukbar beskyttelse. Dessuten er den enkel og ikke minst rimelig å skifte.

Loading

Tags:,