Firebird/Ganzo foldekniv – brukererfaring

En liten lett foldekniv er alltid greit å ha med på tur. Ikke bare som reserve, men også for finarbeid som kutting av grønnsaker med mer.

Kravet til en slik kniv bør være lik som for hovedkniven. Det må være et verktøy en ikke er redd for å bruke. Foldekniver får du i nær sagt alle prisklasser og kvaliteter. Vårt krav var, lettest og billigst mulig. Helst i en farge som ikke forsvinner i terrenget. Så lenge dette var kravene er det i praksis umulig å unngå kinaproduserte kniver. Der det er mulig prøver vi å unngå å kjøpe kinesisk, selv om det i praksis er svært vanskelig. Kineserne lager nå ofte veldig gode kopier av omtrent alt, så også kniver.

Ved å søke på nettet havner man fort opp hos Knivspesialisten. Et lite enkeltmannsforetak på Espeland utenfor Bergen. Her er få som skal lønnes og minimale driftsutgifter. Prisene er med andre ord veldig hyggelige sammenlignet med flere andre nettbaserte knivforhandlere.

Valget falt på en Firebird Ganzo F759. Den blå versjonen, knall blå, en farge som en ikke finner naturlig ute i terrenget. Med sine 67 gram var den marginalt tyngre enn originalen som produseres av Spyderco. Orginalen er en relativt kostbar kniv. Kopien har blad i stålkvaliteten 440C, et relativt greit knivstål som er mye brukt i brukbare brukskniver. At Ganzo kopien faktisk kom bedre ut av tester enn Spyderco sitt eget billigmerke Byrd, gjorde det enkelt å velge.

Kniven har mest blitt brukt i forbindelse med tilbereding av mat. Bladet er tynt og skarpt og ypperlig til å kutte tynne fine skiver av nær sagt alt. Det er også greit med en slik liten skarp kniv når en leker hobby doktor og fikser opp i vannblemmer og slikt. I det hele tatt en grei kniv å ha med på tur.

Loading

Tags: