Hva skjedde med nissen på Granca?

Vi hadde akkurat passert gjennom humlebolet på vår vei opp på fjellet, da vi ble vitne til en tragisk ulykke eller incident som kanskje er et mer egnet ord i dette tilfelle. Ja, og hva er så Humlebolet spør vel du?

Humlebolet er det store gamle senteret med restauranter, vannhull og fjasebutikker som ligger i Puerto rico på Gran Canaria. En slags gågate i flere etasjer som muligens har gjestet flere nordmenn de siste tredve årene enn Karl Johan. Her er det større sannsynlighet for at du treffer kjentfolk enn det er på 17. mai gata i tigerstaden. 

Vi hadde som sagt passert gjennom senteret, hvor vi for øvrig gikk på kjentfolk fra Jan Mayen, da vi fikk se et skrekkelig syn oppe på veggen i det bakenforliggende nye kjøpesenteret. Der hadde nissefar brast gjennom veggen med sleden sin, slik at bare siste halvdel stakk ut. Hva hadde skjedd her? Hadde nissen tyllet i seg for mye sangria eller juleakevitt. Eller var det leder -reinsdyret Rudolf som var årsaken til feilnavigeringen? Onde tunger hevder nemlig at hans røde nese er et resultat av lang tids lempfeldig omgang med sterk drikke. Og slikt er jo som kjent billig i syden.

En mer konspiratorisk tanke streifet meg. Hva om nissen sterkt inspirert av 9/11 hadde kjørt rett i veggen med vilje? Hadde nissen konvertert og blitt Jihadist? Her var det i det hele tatt mange muligheter. Men det faktum at spanjolene virket å ta det hele med knusende ro, ja, faktisk tok de ingen notis i det hele tatt, av sleden som sto gjennom veggen. Dette gjorde sitt til at vi bare fortsatte videre opp over dalen. Planen var å gå over fjellet til Arguineguin.

Selv om byene ligger rett ved siden av hverandre er de svært forskjellige. Arguineguin er en gammel fiskerlandsby mens Puerto rico dalen omtrent var ubebodd før noen fant ut at man kunne fylle den med forfrosne norsker, dansker, svensker og en og annen finlender. Dalen er med sine 340 soldager i året klimamessig regnet som en av verdens mest stabile steder.

Og fint vær var det hele uken. Faktisk det fineste været jeg har opplevd sammenhengende på øyene. Ca 20 grader på kvelden og opp til 30 i solen på dagtid. Ja, til og med på nordsiden av øyene var det upåklagelige temperaturer, også om kvelden Det er helt greit siden vi dro ned hit etter to-tre uker med 20 til 30 minus i grenseområdene i Trøndelag.

Vi gikk flere fine fjellturer mellom Puerto Rico og Arguineguin, les mer om de her:

Loading

Tags: