Åtte netter i El Paso

Jeg kjente spenningen stige når vi nærmet oss den beryktede grensebyen El Paso. Ville Kane fremdeles være i byen, eller hadde han krysset Rio Grande og ridd inn i Mexico? Kane er selvfølgelig Kjell Hallbings alias Louis Mastersons kjente antihelt fra 60, 70, 80 og 90 tallet. Revolvermannen og lovmannen som trakk på 1/5 dels sekund. Nesten like raskt som John Wesley Hardin som vel regnes som den raskeste revolvermannen i det ville vesten.

Men Hardin var rimelig triggerhappy, og bidro sterkt til at begravelsesbyråene hadde jevn tilgang på klienter. I det hele tatt ble det liv og røre rundt ham … eller kanskje mer død og røre? Uansett, han likte å tøye strikken litt vel langt av og til. En historie som går om ham, var da Wild Bill Hickok skulle arrestere ham. Da han pekte med våpenet sitt mot Hardin, trakk denne begge revolverne sine lynkjapt og pekte midt i fjeset på Bill. Denne ble så forfjamset og imponert over hurtigheten til Hardin at han glemte hele arrestasjonen. De to gikk istedenfor og tok seg en dram sammen.

Men til slutt sperret de Hardin inne. Han gjorde da som superkriminelle langtids sonere gjør i dag, studerte jus. Når de til slutt slapp han ut begynte han med lovlig kjeltring virksomhet, han ble nemlig advokat. Og da kommer vi til poenget her. En klient var særs misfornøyd med ham, og satte en kule i bakhodet på ham på en bar, nettopp i El Paso. Han ble bare 42 år.

Til tross for hester, høns og et esel fant jeg aldri Morgan Kane i byen. Hovedårsaken var nok at denne El Paso ikke lå i Texas. El Paso er ikke en grenseby, men mer et sentralt utgangspunkt for ivrige turgåere på La Palma.

Her ble vi i åtte dager på et vandrehjem med felles kjøkken og bad, på mange måter likt et overnattingssted Morgan ville ha foretrukket. Her var det mange trivelige mennesker fra hele verden som sammen gjorde det til et veldig hyggelig sted å være. Hostel La Casa Encantada kan anbefales for de som ønsker ett billig overnattingssted med god atmosfære.

Loading