Kommunetopper Sogn og Fjordane

Sogn og Fjordane, høye fjell, dype fjorder og breer preger fylket.

Fineste skitur ever var påska 2022 da vi var på Snønipa. Lang tur på bre med fantastisk utsikt, blå himmel, vindstille og retur til teltet i fullmåneskinn, magisk. En annen vårskitur som absolutt kan anbefales er Grensevarden som er høyeste punkt i Sogndal og ligger på Jostedalsbreen.

Andre høydepunkt er Blægja der jeg møtte på den største rypeflokken jeg har sett og ikoniske Hornindalsrokken. Vi fikk også prøvd fjordkryssing med packraft da vi var på Ryssebotnrana og krysset Fjærlandsfjorden. Vi var avhengig av vindstille og flatt hav for å krysse med packraft og det klaffet ei helg i august 2021. Jeg har fremdeles to fine men krevende topper igjen her.

Oversikt over kommunetoppene i Sogn og Fjordane år 2000

Loading