Petzl Spatha foldekniv – brukererfaringer

Under feltarbeid på Jan Mayen fikk vi med oss en Petzl Spatha foldekniv. Kniven ga et heller spinkelt og billig førsteinntrykk, så jeg var spent på å se hvordan den ville fungere. 

Fra før hadde vi en eldre Buck 770 Flashpoint kniv som jeg personlig finner for tung for en slik type kniv. Vel lager Buck gode, solide og rimelige kvalitetskniver, men 770en blir for tung. Den er tross alt tiltenkt klatrere og friluftsfolk som ofte er av den katagorien som er veldig opptatt av vekt, ikke bare sin egen -men utstyrets.

Petzl har klart og lage en veldig lett og grei kniv i Spathaen. Den ser litt rar ut med sitt store hull foran. Men det gjør at den enkelt kan festes i en karabiner eller lignende. Kniven er så lett at man ikke merker at den er med. Jeg måtte klappe meg på lommene for å forvisse meg at den var med, da jeg ikke kjente noe vekt fra den.

Kniven har delvis seratert egg, noe jeg ikke kan fordra. Men en klatrekniv er beregnet på tau, noe som ofte lar seg kutte lettest, nettopp med en seratert egg. Det sier seg selv at dette ikke er noe kniv for hardt skogsarbeid. Den fungerte glimrende til alt fra å kvesse blyanter til å åpne embalasje og kutte alskens tau.

Petzlen ble fort hovedkniven, mens den gamle bucken gjorde god nytte for seg på kontoret. 

Loading

Tags: