Gjenbruk av gode sko

Oppigjennom årene har jeg brukt og prøvd et utall av fjell- og jaktstøvler. Noen merker passer bedre på foten min enn andre. Crispi er et merke som jeg har blitt glad i, og som jeg har hatt og har mange par av. De fleste har blitt brukt omtrent til det ikke er noe igjen av dem, lenge etter at de ikke er vanntette lenger. Det har vist seg at det ikke alltid har vært enkelt å få fikset slitte sko innenfor et prissegment som kan konkurrere med nyinnkjøp av tilsvarende sko.

Jeg hadde et par halvhøye Crispi sko som jeg var veldig glad i. Crispi har en lest som passer min fot meget godt. Jeg har flere par Crispi støvler, og har vel aldri fått gnagsår i dem. Det eneste som er viktig er å gå opp en størrelse i forhold til hva en vanligvis bruker. Dette er ofte tilfelle med italienske sko.

Uansett etter to jaktsesonger, to langturer samt to sesonger på Jan Mayen var støvlene begynt å bli slitt. Sålene begynte å gå i oppløsning og noen sømmer var gått opp.    

Ved en tilfeldighet kjørte vi forbi en skomaker jeg ikke visste om i Ytre Arna. Jeg tok med skoene og gikk inn. Å, ja, det var godt mulig å få sålet om og reparert skoene for en brøkdel av prisen av hva nye kostet. Et enkelt valg. Foruten det rene bærekraftperspektivet blir man liksom litt ekstra glad i ting en har klart å få reparert. De blir liksom litt mer personlige.  

Håvard som skomakeren het hadde nettopp startet for seg selv. Han ville se om det var drivverdig. Foruten å reparere sko viste han frem virkelig flott lærarbeid. Han kunne også fikse møbler og båtpresenninger og slikt. Butikken hans heter Evjenths multishop, og vi kan trygt anbefale å bruke han til reparasjoner

Skoene ble meget bra etter reparasjonen, muligens bedre enn de hadde vært som nye.  

Loading

Tags:,