Marmot Limelight FC 2P telt – våre erfaringer

Marmot Limelight FC 2P er et lite kuppeltelt med rimelig plass til to personer. Jeg har for det meste brukt teltet som solotelt, da det kun har en inngang og ett fortelt. Dette teltet har jeg hatt i noen år. Det er faktisk det eneste av mine gamle telt jeg har valgt å beholde når teltgarderoben skulle oppgraderes. Dette til tross for at teltet på mange måter havner i samme kategori som MSR Hubba Hubba.

Mitt telt er forrige modell. De nye Limelightene har fått rettere sider nede, samt to åpninger, noe som gjør dem langt mer rommelige. De nye teltene har mistet en ting i forrhold til den gamle modellen, et lite dråpeformet vindu i inngangspartiet. Et vindu jeg har hatt mye glede av å titte ut av når været har vært ruskete.

Det som gjør at jeg beholdt Limlighten når Hubba Bubba teltet hadde kommet i hus var det faktum at jeg syntes Limelighten virket mer solid. Det var mulig å lukke igjen over myggnettingen, samt at ventilene satt høyt. Teltet har med andre ord ikke samme kondensproblem som MSR teltet. Minuset er selvsagt pakkvolum og vekt. Men at jeg må dra på ett halvtkilo mer hvis Limelighten skal brukes, hindrer meg ikke å velge det når jeg en sjelden gang drar på tur alene.

Det jeg liker best med kuppeltelt er den gode tomleplassen man har inni teltet. To personer sitter fint inne i teltet. På turer med andre, har teltet fort blitt «stue» når værgudene har gjort det utrivelig ute. Teltet er såpass rommelig at jeg alltid har sekken i innerteltet når jeg bruker det alene. Det gir god støtte til ryggen. Kompiser som har hatt slike enstangs telt har funnet de ukomfortable å ligge værfast i. Det er i alle fall ikke telt man kan samles i for videre planlegging eller felles måltid. 

Finner du teltet på bruktmarkedet er det bare å kjøpe. Et telt det er lett å bli glad i, og som også tåler enkelt vinterbruk. Jeg har brukt teltet gjennom alle årstider og under alle værforhold. (Les artikkelen Stormnatt i telt). 

Loading

Tags:,