Kommunetopper Hordaland

De kystnære toppene i Hordaland er oftest korte turer som belønnes med flott utsikt. Blomøyknuten, Fedjebjørnen og Førdesveten er alle enkle turer med fin utsikt.

Stølsheimen er nok ikke av de mest kjente fjellområdene, men har blitt ett av våre favoritt områder. Det er kort avstand til Bergen og mange innfallstteder. Der er det mange vann i Stølsheimen som vi har utnyttet og klart å finne fine turer der en kan bruke packraft på store deler av turen. Kommunetoppene Årdalsryggen, Runderabben, Skjerjavasshovden og Sørdalsnuten i Stølsheimen har alle blitt besteget ved hjelp av packraft. Vi har skrevet ett eget blogginlegg- Stølsheimen mange muligheter for packraftere

Hårteigen er også ett eksempel på kommunetopp der vi brukte packraft, men det var tre mil t/r å gå på beina fra Litljosvannet der vi la igjen packraftene. Denne var som en del av padling av Kvennavassdraget

Favoritt skiturer er Folgefonna sør, Folgefonna nord og Fuglafjellet. Jeg mangler fremdeles en topper i Hordaland, som planlegges å tas som skitur til våren. Under er en liste over kommunetoppene pr år 2000, med link til peakbook rapport på de toppene jeg har vært på.

Oversikt over kommunetoppene i Hordaland år 2000

Loading