Kommunetopper Nordland

Det fylket med flest kommunetopper er Nordland. Mange av toppene er også vanskelig tilgjengelig med lang innmarsj og kryssing av bre. Stjerntinden regnes som den teknisk vanskeligste kommunetoppen og krever bruk av tau og sikring, men flere av de andre toppene byr på litt eksponert klyving. Her er mange fine turer og det er også endel topper jeg enda ikke har fått besøkt.

Botnkrona, Dønnamannen og Møysalen er alle populære turer med merket sti til topps som absolutt kan anbefales. Vistkjerringa ligger i Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Det var en utrolig varm sommerdag da vi skulle gå på Vistkjerringa, så vi valgte å vente med å gå til utpå kvelden da temperaturen hadde sunket litt og det ble en utrolig flott tur. Selv om den ligger sør for polarsirelen så ble det ikke mørkt om natta. Ålmåijokka ligger på svenskegrensa litt nord for Sulitjelma, og den var vi på en fin sommerdag i starten av juli. Det var fremdeles mye snø i fjellet og siden det var en tur på over fire mil ovenattet vi på DNT-hytta Sorjushytta. Det er merket sti inn til hytta, men fra hytta og opp til toppen må man finne veien selv. Mektig landskap her oppe med mange høye fjell og bre. Kvigtinden er dronningen av Børgefjell og er verdt ett besøk.

Oversikt over kommunetoppene i Nordland år 2000

Loading