MSR Hubba Hubba NX 2-manns telt – våre erfaringer

MSR Hubba Hubba NX er et lett selvstående kuppeltelt med god sittehøyde og to åpninger for to personer. Teltet er av den typen der du setter opp innerteltet først, for så å hive over ytterduken. En helt greit konsept i finvær. Mer problematisk når det høljregner.

MSA Hubba Hubba telt på liten øy

Vi valgte teltet først og fremst for å bruke det i finvær. Vekten gjør det til førstevalg på lange toppturer sommerstid. På lange transportetapper i bil har vi satt opp teltet bak bilen for å få noen timer søvn på natten. Av den grunn har teltet vært med i bilen på alle langturer.

Selv om vi har brukt det i snø og haglbyger, uten problemer er det ikke noe vintertelt. Det var også grunnen at vi valgte hvit ytterduk. Det er ikke alltid like lett å finne en teltplass der solen titter frem når det passer deg best. Å, våkne i en steikeovn der all sjokoladen er blitt flytende og hodepinen lurer bak øyelokkene er aldri kjekt. Den hvite duken reduserer faren for dette. I tillegg så kan man la vær å ha på ytterduken og bare bruke innerteltet om det er fint vær, og du bare vil beskytte deg mot insekt. Innerteltet består for en god del av myggnetting så det er veldig fin utsikt når man ikke har på ytterduken.

Våre ankepunkter til teltet er at ventilene er langt nede på duken. Dette gir kondens inne i teltet, noe som burde være unødvendig på et såpass godt telt. Er det litt vind utenfor reduseres dette da luftingen nede er god. Ellers virker det som de minste fluene/knottene klarer å presse seg gjennom myggnettingen. Dette har jeg opplevd også på andre amerikanske telt. Om dette skyldes en feilkonstruksjon eller rett og slett er et resultat av at: «everything is bigger over there – even bugs» vites ikke. Uansett, ikke noe stort problem.

Prisen på teltet varierer sterkt. Vi brukte lang tid på å finne et med hvit ytterduk. De kom via Tyskland ble det sagt, da de kun importerte grønne til Norge. Uansett, teltet bør være mulig å anskaffe for under 5000 kr. Et populært kvalitetsmessig godt telt, som er lett og selge skulle behovet endre seg.

Loading

Tags:,
One Comment