Frokost på tur – müsli

Havregrøt som vokser i munnen og smaker lim er kanskje den vanligste turfrokosten, men ikke vår favoritt som dere kanskje har skjønt. Vi sverger heller til müsli.

Det finnes mye god kjøpe müsli, men vi pleier ofte å lage vår egen ovnsbakte. Man kan egentlig bruke hva som helt av gryn, man tager hva man haver. Vi pleier å fylle det i en tom saftflaske fra saft suse når den skal være med på tur. Flasken funker fint da den har ekstra stor åpning så det er lett å fylle den og lett å få müslien ut av flaska når en skal lage seg frokost. For å få plass til så mye som mulig er det viktig å komprimere under fylling, dvs banke flaska i bordet. En slik flaske holde til fem frokoster for en person hvis en er på langtur og er litt gnien.

Melk er ofte ikke enkelt å ha med på tur, så vi bruker melk i pulverform. Da det kan være vanskelig å tak i melkepulver bruker vi ofte morsmelkerstatining i stedenfor. I tillegg til å inneholde masse næring til babyer inneholder det også mass energi til aktive turfolk. Det veier lite, smaker godt og blir ikke surt. Vi synes det er greiest å ha pulveret i tett plastflasker når vi skal ha det med på tur.

Vi pleier å koke opp en termos med vann om kvelden så den er klar til frokost, så blander vi müsli, morsmelkerstatning og varmt vann. På høsten kan det være fint å plukke blåbær eller krekling og ha i også. Resten av det varme vannet bruker vi til å lage «kaffekakao», en blanding av kaffepulver og kakaopulver og eventuelt litt morsmelkerstatning. Det blir som den beste kaffemokka servert på kaffebar.

Hjemmelaget ovnsbakt müsli

Oppskrift på ovnsbakt müsli

Ingredienser

  • 1 dl havregryn eller andre gryn (rugflak, byggflak etc)
  • Frø etter smak (Solsikkefrø, linfrø, gresskar er det jeg bruker)
  • 4-5 ss honning
  • 4-5 ss vamt vann
  • 1-2 ts kanel
  • Rosiner eller annen tørket frukt/bær

Fordel gryn og frø i en langpanne dekket med bakepapir. Honningen blandes ut i like mye varmt vann og blandes sammen med grynene. Bland i kanelen. Stekes ca 25-30 minutter på 170 grader. Rør ofte for å unngå at det blir brent. Avkjøles og blandes sammen med rosiner og annet tørket frukt eller bær.

Loading