Matmuffins med gulrot, squash og ost

Matmuffiins er gode å ha som lunsjmat på tur. Den holder seg godt, og er lett å spise i farta. Man kan ha mye forskjellig fyll, men jeg lager vanligvis vegetar variant med gulrot, squash og ost. Det kan være lurt å bruke en ost med litt smak, jeg bruker vanligvis cheddar ost. Oppskiften jeg bruker fant jeg hos fru Timian men jeg har modifisert den litt.

Ingredienser:

  • 250 g hvetemel
  • 50 g lettkotkte havregryn
  • 2 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts nykvernet pepper
  • Oregano etter smak
  • 150 g revet squash + gulrot
  • 150 g gulost, gjerne cheddar eller annen ost med mye smak
  • 2 egg
  • 2 dl melk

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 180 grader C. Bland sammen hvetemel, havegryn, bakepulver, salt og pepper i en bolle. Riv squash, gulerot og ost på den grove siden av rivjernet og bland sammen med resten av det tørre. I en annen bolle piskes egg lett sammen med melka før det blandes med de tørre ingrediensene. Rør det kjapt sammen. Fordel røra i muffinsformer og sett på brett på nederste rille i stekeovnen. Stekes i ca 25 minutter.

Loading