På let etter kaptein Sabeltann!

Etter en drøy uke i El Paso dro vi videre til nord øst kysten av La Palma, kjent for sine havbasseng. Et fredelig sted med lite turister, koselige byer og fin temperatur. Rent idyllisk var det å spasere bortover stiene som gikk over klippene som stolt møtte havet med sine spisse utspring og ujevne overflate formet av årtusener med vulkaner.

Mens vi ruslet bortover, og så på forseggjorte hager og kunstferdig lagte brosteinsstier og et endeløst hav som lå der tilsynelatende tomt for både hvaler og båter, fylt av denne grunnleggende naiviteten vi har tilegnet oss hjemme i Norge, fikk vi realitetene midt i trynet. Der rett foran oss blafret Jolly Roger i den til da svale brisen. Med ett gikk det opp for oss hvorfor vi ikke så noen skip i området. Pirater! … dette var åpenbart et piratområde. Fra denne piratborgen blafret dødninghode flagget dystert i vinden. Imidlertid stusset vi litt da vi så sjørøverpapegøyen som spankulerte rundt utenfor borgen. Den var rimelig rar. Glinsende i alle regnbuens farger, med hodepynt og slør. Ja, jeg begynte nesten å lure på om disse piratene som holdt til her var litt sånn løse i håndleddene eller skjeve som det visstnok heter nå. Solveig beroliget meg med at det var en påfugl. Hun mente at det sikkert var noen som hadde hengt opp flagget for moro skyld. Moro!? Dette var nesten like skummelt som kaptein Sabeltann eller kabelsatan som guttungen kalte ham før han fikk helt til det der med å snakke. Her var det bare å komme seg til fluktbilen, som var spesiallaget for å kunne få oss raskt ut av vanskelige situasjoner. Den virket heldigvis slik at vi kom oss trygt tilbake til hotellet.

Men når vi nå først var havnet i sjørøverland, var det vel helt naturlig at vi måtte ned til «Pirate bay». Dette var en husklynge som lå inne i en svær hule helt nede ved havet. Var dette det virkelige Kjuttavika som kaptein Sabeltann kom fra? Det var ikke lenger å gå en ca. en mil, men stiene gikk bratt nedover og oppover slik at det ble over 1000 høydemeter å forsere. Det ble også såpass varmt at vi var nødt til å rasjonere vannet siden vi bare hadde med oss to liter. Heldigvis støtte vi ikke på noen bøllete pirater. Vi traff faktisk ikke noen sjørøvere i det hele tatt! Kan det være slik at Sabeltann ikke finnes på ordentlig? Her er gpstrack og mer informasjon om turen til Pirate bay

Her er gpstrack og mer informasjon om turen til havbassengene ved Charco azul der vi så Sabeltannborgen

Her er gpstrack og mer informasjon om turen til Pirate bay

Loading

One Comment