Gorillabriller

Er det ikke irriterende. Når du først har skaffet deg et par solbriller du synes er greie skjer vanligvis to ting. Du mister dem, eller de går i stykker. Dette skyldes selvsagt at det ikke nødvendigvis er de dyreste brillene man kan få fatt i. Prismessig finner man mange gode solbriller mellom Ray Ban og Esso Ban. Så man tenker liksom ikke over det, man bare får tak i et par nye.

Dette er selvsagt ikke særlig bærekraftig. Jeg begynte tidlig å samle på de gamle ødelagte brillene. Oftest var det en brillestang som var knekt. Tanken var at over tid vil jeg jo ende opp med brille deler nok til å sette i stand noen par.  

Selvsagt er det ofte slik at det var de samme stengene som var knekt, eller de var så forskjellige at det ikke lot seg gjøre og montere over deler.

Løsningen tvang seg fram når jeg var på Hopen. Dit opp hadde jeg tatt med et par nye gode og etter sigende robuste solbriller… som ikke var mer robuste enn at den ene brillestangen knakk tross mine iherdige forsøk på å behandle brillene pent.

Liming ville ikke holde, så da var det bare å tenke utenfor boksen. Mine kollegaer stusset fælt over at jeg rigget meg til ved den store boremaskinen på maskinverkstedet når jeg skulle fikse solbrillene mine. Løsningen ble å fjerne begge stengene, bore hull i endene og tre et buksestrikk i gjennom. Vipps så hadde jeg fullt funksjonelle solbriller igjen.

Jeg har hørt sportsbriller med strikk blir kalt for Niki Louda briller. Nå i krenkingens tidsalder tenkte jeg det var greit å finne et bedre navn. Hvem andre hadde dårlige brilleører, andre enn ulykkesutsatte racerbilførere. Hva annet hadde jeg brukt for å fikse briller? Jo, svaret sa seg selv. Gorilla!

Superlim og gorillatape er standard utstyr i reperasjonssettet som er med på tur. Glimrende til brillereparasjoner. Etter hvert har det blitt mange par slike briller. På denne måten har flere par fått forlenget levetiden med flere år. Og ofte passer brillene meg bedre etter at jeg har fått fjernet stengene og satt på strikk.

Funksjonaliteten er også bedre ved typiske uteaktiviteter, lett og ta på og av som de er. I praksis er de også nesten umulige å miste da de er festet rundt hodet. En god og bærekraftig løsning-

Loading